woensdag 17 april | 21:00 - 23:30 | vvk 22,50 , deur 27,50

Laurence Jones (SOLD OUT)

DIT CONCERT IS UITVERKOCHT

Laurence Jones, het jonge Brits Blues fenomeen terug in Vanslag!

Vanslag heeft weer een gigant uit de hoge hoed getoverd! Niemand minder dan Laurence Jones zal op woensdag 17 april 2019 het podium in Borger bestijgen. Deze jongeman is volgens velen het grootste bluestalent van dit moment. Op zijn zeventiende begon hij zijn eigen band en sindsdien sleept hij met zijn spetterende Fender-sound de ene na de andere prijs in de wacht. Niemand minder dan Walter Trout noemde Jones ëen genie”en “een cruising tussen Eric Clapton en Buddy Guy”.

De pas 26-jarige Engelse bluesman maakt platen in een tempo alsof de duivel (die van de crossroads) hem op de hielen zit: dit jaar verscheen The Truth, zijn vijfde album in zeven jaar. Al vanaf het begin van zijn carrière (luister maar eens naar de titeltrack van Thunder Island, zijn debuutalbum uit 2012) is het duidelijk dat er een oude ziel in de jonge Jones huist, zoveel gevoel en diepte zit er in zijn solo’s. Hij stond in het voorprogramma van oudgedienden als Van Morrison, Buddy Guy en Robert Cray, maar met zijn stevig rockende band kan hij het inmiddels makkelijk zelf als hoofdact af! Daarom stond hij in 2017 en 2018 ook op de grote festivals zoals Holland International Bluesfestival 2018.

Mijn helden John Mayer, Eric Clapton en Jimi Hendrix slaagden erin om bluesmuziek toegankelijk te maken voor de massa, iets wat ik met dit album ook voor ogen heb”, aldus Jones. Live klinkt het allemaal wat steviger dan op de plaat, dus aanbevolen voor de liefhebbers van blues met een bite.

Line-Up:

Laurence Jones (Vocals, Guitar)
Bennet Holland (Keyboards, Backing Vocals)
Phil Wilson (Drums, Percussion)
Greg Smith (Bass Guitar)