zaterdag 2 februari | 20:00 - 23:00 uur | vvk €11,- deur € 12,50

Kokeleko: Bert Hadders en Joost Dijkema

Jaren geleden nam Bert Hadders (Tweede Exloërmond, 1962) afscheid als gemeentezanger van Borger-Odoorn in een bomvol Vanslag. Nu is hij terug met een nieuwe show en een nieuwe compaan: Kokeleko met Joost Dijkema, een fenomenale fingerpicker op gitaar en banjo.

De Drentse Stadjer Dijkema is een virtuoos op de akoestische gitaar, hetgeen van Hadders niet gezegd kan worden. De laatste kan dan weer zingen en vooral liedjes schrijven.

De uit 2e Exloermond afkomstige zanger maakte voor Radio Noord enige tientallen liedjes met vaak een historisch thema. Daarvan gaat hij vanavond een twintigtal spelen.

De landbouwstaking van ’29, de dood van Pierlala, het uitgaansleven van Oude Pekela en zo nog wat onderwerpen komen aan de orde.

poepen. kokeleko. – poeha. – (afkomstig uit joods/bargoens van Winschoten e.o. ?) – ~noot: paranoot. Koksioanen. – gereformeerden (verwijzend naar Hendrik de Cock; de voorman van de Afscheiding (1834)). kommechie. – kommetje. kompie. – kommetje. konkelefoeseln. – in het geniep bespreken; arrangeren; bedisselen.