zaterdag 9 februari | 21:00 - 23:30 | vvk 16,- deur 17,50

Edwin Jongedijk Band en Alex Vissering

Vandaag ontving ik het bericht dat Jan Henk de Groot geopereerd moet worden, in januari, en dat hij alle concerten voor januari en februari afzegt.
De Troebadoers bestaan uitJjan Henk de Groot en Edwin Jongedijk en Alex Vissering. Velen hebben zich verheugd op het optreden.
In overleg met de bandleden hebben we vandaag een mooi alternatief bedacht.
Edwin Jongedijk gaat optreden met zijn band en zal het Groningstalige deel zeker ten gehoren brengen, en ook Alex Vissering is er bij. De band van Edwin Jongedijk bestaat uit Jaap Vissering op drums, Arjan van der Linde op bas, Jasper Blokzijl op piano en orgel, Joost Prinsen op gitaar en Marcel Gerritsen op dobro/steelgitaar.
Ze spelen het beste van Edwin's Groningstalige materiaal in een Americana saus.
Met zijn warme en donkere stem bezingt Edwin Jongedijk het leven, de liefde en het verlangen. De zanger is onder andere bekend van de hits ‘As ik de kaans zol kriegen’, ‘As toe aan mie denkst’ en ‘Riekdom’. Als één van De Troebadoers trad hij samen met Alex Vissering en Jan Henk de Groot regelmatig op in de Noordelijke theaters.
Tijdens het concert in van Vanslag speelt Jongedijk de mooiste liedjes van zijn drie Groningstalige solo albums. Soms nieuwe arrangementen, soms herkenbaar en soms een verrassing. De liedjes zijn gedrenkt in Americana. Een muziekstijl waar de zanger en liedjesschrijver al jaren door beïnvloed wordt. Hij wordt begeleid door een paar van de beste muzikanten die Nederland op dit gebied kent. Het belooft een prachtige en sfeervolle muziekavond te worden.
En natuurlijk is Alex Vissering er ook bij.