Cultuurpodium VANSLAG

Borger was en blijft van slag! Want in 2013 opende de kerk van Borger haar deuren voor iedereen. Het Drentse brinkdorp heeft hiermee een unieke, nieuwe bestemming voor haar oudste gebouw, met grote cultuurhistorische waarde, een rijksmonument. De oude dorpskerk was en is de plek voor betrokkenheid, passie, samenkomst, voor toewijding, nu in de vorm van een cultuurpodium.

VANSLAG is de naam voor cultuur, voor muziek in de meest brede zin van het woord, voor theater, cabaret, film, poëzie; kortom, voor alles wat klank en kleur heeft! En er mag bij gedronken worden. Hoe het begon In 2011 zijn we gestart met het initiatief tot het oprichten van een cultuurpodium in de voormalige dorpskerk van Borger. In 2013 zijn we gestart, inmiddels zijn we 300 concerten verder...

Platform

VANSLAG wil dus duidelijk een platform zijn voor (aankomend) talent, dat gefaciliteerd wordt om zich te ontwikkelen en een podium krijgt, waar ze echt in de spotlights komen te staan. Jonge, beginnende artiesten verdienen volgens VANSLAG hetzelfde podium en dezelfde kansen als de ‘grote jongens’, de gevestigde orde, de bekende artiesten. En dat alles midden in de regio. VANSLAG biedt meer dan een podium. Het zoekt en verkent de grenzen van deze figuurlijke verhoging. Het is niet alleen een toneel waarop iemand staat om zijn verhaal te vertellen, maar een plek waar mensen samenkomen om collectief iets te beleven. Alle partners geloven hierin, en samen werken we aan de landelijke status van kernpodium.

Samenwerking

VANSLAG verwijst naar nieuwe inzichten, naar een nieuw ritme, anders dan anders, een andere orde, breed en buitengewoon. Het is een ervaring waar je onderdeel van wilt zijn en waar uitgangspunten deugen. Een podium voor een groot publiek. Ontstaan vanuit het samenwerkingsprincipe van co-creëren. VANSLAG is het hart voor nieuwe cultuur en altijd op zoek naar co-creaties met andere partijen.or nieuwe cultuur en altijd op zoek naar co-creaties met andere partijen.

Vrijwilligers

VANSLAG draait op vrijwilligers! Dit zijn de mensen die het cultuurpodium een gezicht geven en zijn daarom super belangrijk. In de galerij vind je onze vrijwilligers, wie ze zijn en wat ze doen. Heb jij affiniteit en ben jij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van muziek, voor theater, cabaret, film, poëzie; kortom, voor alles wat klank en kleur heeft?
Heb je bovendien een goed gevoel voor gastvrijheid, dat je je welkom voelt bij Vanslag. Dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Laat ons graag weten.
We hebben momenteel plek voor geluidstechnici, lichttechnici, stagehands, kaartverkoop en controle.

Over de Willibrordkerk

De Willibrordkerk in Borger werd gebouwd in 1826 als vervanger van de oude middeleeuwse kerk op die plaats. De oude kerk was dermate vervallen dat afbraak noodzakelijk was. Alleen de toren van deze kerk bleef gehandhaafd, de toren dateert uit 1316. Het 19e-eeuwse kerkgebouw, een in neoclassicistische stijl gebouwde Waterstaatskerk, is een eenvoudige, driezijdig gesloten zaalkerk. Een gedenksteen met de tekst: “Door hulp van God en een vlijtige hand, bragt men in 1826 deze kerk weer tot stand” herinnert aan deze nieuwbouw. Het in 1979 gerestaureerde orgel werd in 1855 vervaardigd door de Groninger orgelbouwer Herman Eberhard Freytag.

Vrienden van

Zonder vrienden geen Vanslag, wordt vriend, graag! Als u het formulier invult en verstuurt ontvangt u van ons een machtigingsformulier per mail. Zelf overmaken/machtigen mag ook. Vul dat dan in bij opmerkingen. Ons rekeningnummer is NL46Rabo0171944046 tnv Vanslag ovv VriendvanVanslag

Eten & Slapen

Voorafgaand aan een voorstelling nog gezellig even eten, waarbij het restaurant rekening houdt met de aanvangstijd? Dan is er maar een adres in Borger, bij de buren, Restaurant Vlint 21.
Telefoon 0031-599-745200, en meldt graag naar welke voorstelling je gaat.

Vlint 21

En soms heb je geen zin om nog naar huis te rijden, om welke reden dan ook. Of omdat je nog een dag in Borger wilt blijven om bijvoorbeeld het hunebedmuseum te bezoeken, of gewoon een geweldige wandel-fietstocht in Geopark de Hondsrug, dan ben je heel erg welkom voor een goed bed en ontbijt in Hotel Bieze.
Telefoon 0031-599-745200, en meldt graag naar welke voorstelling je gaat.

Hotel Bieze

Meestal slapen de artiesten ook in Hotel Bieze, de kans dat je ze daar dus nog eens ziet is heel erg groot. Hotel Bieze is Hoofdstraat 21, tegenover Vanslag, 25 meter van deur tot deur.

Partners

Dit zijn onze partners!

contactgegevens

Hoofdstraat 34 | 9531 AG Borger
marketing@vanslag.eu

Routebeschrijving

Cultuurpodium VANSLAG is met de auto, fiets en openbaar vervoer goed bereikbaar. Wanneer je met het openbaar vervoer komt. En weet dat je tot heel laat terug kunt naar Groningen, Emmen of waar dan ook?